المشاركات

طريقه المحوجه للشيف حسن

صورة
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته اخواتي لاحظت ان ناس كتير طلبوا طريقه المحوجه حبيت اكتبها في موضوع منفصل علشان الاخوات تشوفها وبعدين انقلها جوه الملف الخاص للشيف حسن ان شاء الله المحوجه (الشيف حسن) المقادير كيلو دقيق 200 جم سكر (كوب) 200 عسل اسود (كوب ) 50جم سمن سايح(2 ملعقه كبيره) 20 جم بيكنج بودر (1 ملعقه كبيره) 150 حبه البركه(3\4 كوب) 100 جم سمسم متحمص 50% (3\4 كوب) 3\4 كوب محوجه من العطار 200 جم زيت (3\4 كوب) الطريقه اخلط الدقيق مع السكر مع البيكنج بودر والعسل الاسود والسمن +المحوجه البودر ثم السمسم المحمص ادفي الزيت فقط بدون ان اقدحه ثم اضيفه للخليط في صاج ادهن ماده دهنيه مع ورق الزبده اضع عليه الخليط واوزعه في صينيه ثم افردها بالمردنه وارش علي الوجه حبه البركه واثبتها بالمردنه او النشابه مع الضغط ثم تقطع بالقطاعه وتدخل الفرن وبالف هنا مع كوبايه شاي مظبوطه متنسونيش بصالح دعواتكم يا اخواتي بارك الله فيكم اختكم وبحبكم في الله و السلام عليكم ورحمه الله

الانظمة الغذائية الجيدة لجعل جسمك بلا سمنة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته النظام الغذائى الصحيح لجسم رشيق تناول الوجبات التي تشبع الجوع، والتي لا تحدث عطشا، فالأهم هو اختيار ما يكفي ويريح خلال فترة النهار، ويجب ألا تكون هذه الوجبة دسمة. - ينصح بالتركيز على الخبز الأسمر، والحليب مع الكعك، واللبنة، وحصة من الخضار لأنه من الضروري تناول أحد مصادر الألياف. - يجب الإكثار من شرب السوائل لتفادي الجفاف، وتحديدا الماء، أكثر من العصائر التي ستشعرك بالعطش في وقت لاحق، وستسبب البدانة على المدى الطويل. فساندويتش من اللبنة أو الجبنة مع حبة فاكهة، وخصوصا الموز أو كوب من الحليب والكعك مع الفاكهة سيعطي الكمية اللازمة من الكالسيوم والبروتين والألياف اللازمة. تابعونا للمزيد من المعلومات الاخرى والشرح وفى النهاية اتمنى ان ينال الموضوع اعجابكم

اصابع البيتزا بطريقة منال العالم

صورة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته خليط العجين 2 وربع كوب دقيق , 1ملغقة صغيرة خميرة فورية , نصف ملعقه صغيرة ملح , 2 ملعقة كبيرة زيت , كوب إلا ربع ماء دافىء الحشو ربع كوب معجون طماطم نصف ذكوب زيتون أسود مفروم , نصف كوب فلفل أخضر , 1 ملعقة صغيرة أوريجانو , 1 ملعقة صغيرة ريحان , 1ملعقة صغيرة شطة , كوب جبن موزاريلا التغطية زيت الخطوات 1- نخلط الدقيق مع الخميرة الجافه ونقوم بعمل حفرة فى المنتصف يوضع بها الزيت ونقوم بعجنها حتى نحصل على ملمس ناعم غير لاصق ونتركها تستريح 2- نقوم بفرم مكونات الحشو مع بعضها 3- نفرد العجينه على هيئة مستطيل 4- نضع الحشو فى على نصف المستطيل 5- نغطى الحشو بالنصف الآخر من العجين ونضغط عليها جيدا 6- نقوم بتقطيعها ونشكلها كما نريد

مطبخ منال - طريقة عمل كبيبة الارز

صورة
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته المقادير: 2 كوب أرز 2 حبة متوسطة بطاطس 1 حبة صغيرة بصل، ارباع 1 حبة بيض 2 ملعقة صغيرة ملح 1/4 ملعقة صغيرة فلفل أسود 1/2 ملعقة صغيرة كمون 1/2 ملعقة صغيرة كركم الحشو: 2 ملعقة كبيرة زيت أو سمن 1 حبة كبيرة بصل، مفروم ناعم 250 جرام لحم مفروم 1/4 كوب زبيب 1/2 1 ملعقة صغيرة ملح 1/2 ملعقة صغيرة هيل، مطحون 1/2 ملعقة صغيرة كمون، مطحونة 1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود 1/2 ملعقة صغيرة لومي(ليمون مجفف)، مطحون 1/2 ملعقة صغيرة كركم للقلي: زيت ذرة الطريقة: 1) اغسلي الأرز بالماء الصافي 3-4 مرات، اغمريه بالماء الدافئ، اضيفي ملعقة صغيرة من الخل، اتركيه منقوع لحوالي 30 دقيقة. 2) في قدر متوسط الحجم ضعي 3 كوب ماء، اضيفي نصف ملعقة صغيرة ملح ، ضعي القدر على النار الى ان يغلي الماء، اسقطي فيه الأرز، دعيه يغلي، غطي القدر وخففي النار،اتركيه لحوالي 15 دقيقة الى ان يمتص الأرز كافة الماء، يجب ان تبقي حبة الأرز متماسكة بعض الشيئ ولا تنضج تماماً. انقلي الأرز الى طبق واسع واتركيه ليبرد تماماً، يمكنك بالطبع وضعه بالثلاجة. 3) ضعي البطاطس في قدر متوسط الحجم، اغم

قلوب براونيز بطريقة الشيف منال العالم

صورة
المكونات خليط البراونيز 1 كوب دقيق 4/3 كوب بودرة الكاكاو السادة 4/1 ملعقة صغيرة بيكينج باودر 1 رشة صغيرة ملح 2 كوب سكر ناعم الحبيبات 4/1 كوب زيت ذرة 2/1 كوب زبدة مذابة 3 حبة كبيرة بيض 1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة صلصة السكر 2 كوب سكر ناعم بودرة 2/1 ملعقة صغيرة فانيليا سائلة - - قليل من الحليب طريقة التحضير . ثبتي الرف الشبكي في وسط الفرن. سخني الفرن إلى درجة حرارة ١٨٠م. 2. أحضري قوالب أكواب الكيك (كب كيك) على شكل قلوب. إدهني القوالب بالسمن وأنثري قليل من بودرة الكاكاو السادة لتتغطي القوالب تماما. إطرقي القالب لتتخلصي من الكاكاو الفائض. 3. على قطعة من ورق الزبدة او في طبق عميق انخلي الدقيق، بودرة الكاكاو، البيكنج باودر والملح. أضيفي السكر على الدقيق. 4. في طبق عميق الزيت، الزبدة، البيض والفانيليا، باستعمال مضرب شبك يدوي قلبي المواد لمدة دقيقة لتتجانس وتحصلي على خليط ناعم. أضيفي خليط الدقيق والسكر، قلبي بالمضرب لتختلط المواد وتحصلي على خليط براونيز ناعم. وزعي الخليط في القوالب لتملئيها. 5. ضعي القوالب في الفرن لمدة ١٥ دقيقة لينضج تماما. 6. أ

كيكة الزبادى بطريقة منال العالم

صورة
المقادير :  2كوب دقيق , 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر , ربع ملعقة صغيره بيكربونات صودا , رشة ضغيرة ملح , 1 كوب سكر ناعم الحبيبات , 3 بيضات كبار , ثلث كوب زيت ذره , 1 كوب زبادى , 1 ملعقة صغيرة فانيليا , 2 ملعقة صغيرة برش ليمون أو برتقال الشربات: 1 كوب سكر , كوب إلا ربع ماء , 1 ملعقة صغيرة عصير ليمون , 1 ملعقة صغيرة ماء ورد للتزين: سكر بودره الخطوات: 1- نجهز الشربات أولاً نضع السكر والماء والليمون على النار حتى الغليان 2- نجهز القالب والفرن 3- نخلط البيض والسكر والفانيليا 4- نضيف الزيت ونخفق خفق بسيط 5- نضيف الزبادى وبشر البرتقال والدقيق والبيكنج بودر وبيكربونات الصودا 6- نخلطهم جيداً 7- نضع الخليط فى القالب وندخله الفرن على درجة حرارة 180 درجه لمدة 40 دقيقه وممكن نختبر الكيك فى الدقيقة ال30 8- بعد النضج نتقوم برش الشربات على الكيكة ثم وضع السكر البودره على الوجه

بسكويت الذبدة الفاخر (لمنال العالم)

صورة
طبعا كلنا عارفين بسكويت كلاسيك اللي بالزبدة ده وطبعا كلنا بنموت فيه وبندفع مبلغ محترررررررم طيب ايه رأيكوا نعملوا مع بعض في البيت وبطريقة سهلة جداااااااااااااااا والبركة طبعا في حبيبتي منال العالم كل وصفاتها ممتازة ومضمونة باذن الله يلا مع بعض نشوف هنعمل ايه المقادير: 2 3/4 كوب دقيق 1\4 كوب نشا 1\4 ملعقة صغيرة ملح 1|2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر 2 حبة كبيرة بيض رشة فانيليا 1 كوب زبدة لينة ( يعني تكون طرية برة التلاجة مش سايحة) 1 1\4 كوب سكر بودرة دي كده صورة مجمعة للمقادير يا بنات اولا حاجة هنحط الزبدة مع السكر البودرة ونضربهم كويس جدااا مع بعض لحد ما يختلطوا ويندمجوا سوا ويبقوا بالشكل ده وبعدين نبتدي نضيف البيض واحدة واحدة ودي شكل العجينة بعد اول بيضة وده شكلها كده بعد البيضة التانية شايفين سايلة ازاي عاملة زي قوام الكيك شوية وبعدين نحط باقي المقادير مع بعض الدقيق (طبعا يكون منخول) والملح والنشا والبيكنج بودر والفانيليا ونبتدي نضيفهم بالتدريج على العجينة بتاعتنا لحد ماتتكون لنا عجينة بالشكل ده كده العجينة جاهزة ومخدتش وقت خاااااالص نبتدي بقى نشكل باي قطا