طريقة عمل القلقاس باللحمة وبالصور التفصيلية



المقاديييييييييييير:

1\2 كيلو لحمه


كيلو قلقاس وياريت تكون واحده بس * بمعنى واحده زنة كيلو* وتكون بنتوئات او تقولى للبياع قلقاس نتايه

علشان تستوى اسرع

2 حزمة سلق و2 حزمة كسبره خضرا

عدد 4 فصاص توم مفري ومعاه ملح وشطه وكسبره ناشفه قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور

بصله صغيره ومبشوره

5 كوب شوربه

عصير نصف ليمونه

1\2ملعقة فلفل اسود او ابيض



4 ملاعق كبيره سمن بلدى



2ملعقة سمن نباتى و2 ملعقه زيت

الطريقه:


نقطع اللحم مكعبات صغيره جدا ثم نضع عليه بصله مبشوره ونصف ملعقة الفلفل الأسود او الفلفل الأبيض

ثم نضعها فى الثلاجه لمدة ساعتين 

قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


ثم نقشر القلقاس 


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور




ثم نقطع القلقاس مكعبات صغيره ونضعه فى طبق به ماء مغلى


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور




نقطع ورق السلق وورق البقدونس ونضعه فى دورق الخلاط ومعه 2كوب ماء وامزجهم مع بعض



قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور




اصفى ورق السلق والكسبره بالمصفا على الشوربه




قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور



احضر اللحم من الثلاجه واشوحها فى طاسه بها 2ملعقه سمن نباتى ثم اركنها على جنب

تشوح لمدة4 دقاق مع التقليب المستمر حتى لاتفقد


اللحمه الميا الموجوده فيها وتنشف




قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور



اصفى القلقاس من الميا المغليه بعد ساعه مثلا فى مصفاه واغسله بميا سخنه وبعدين اعمله مفاجآه واغسله بميا بارده ههههههه

اضع ملعقة سمن و2 ملععقة زيت زره او زيت زيتون او اى زيت تفضليه فى حله واضع فيه مكعبات القلقاس


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


واشوحه اربع او خمس دقائق

قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


اضع عليه الشوربه الموضوع عليها مياه السلق والكسبره المصفاه 


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور

ثم نضع عصير الليمون على الشوربه ودى افتكاسه امنع بيها تكون اى خيوط للقلقاس 




قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور



نضع اللحم المشوح على القلقاس ونقلبهم مع بعض ثم نتركهم



قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور

وعندما ينضج القلقاس نطفى البتوجاز 

نضع طاسه على النار ونضع فيه السمن البلدى ثم نآخذ السلق والكسبره الموجوده فى المصفا ثم نضغط عليهم بمعلقه او بالأيد 


ثم نضعهم على التوم المفرى ونضع الخليط كله فى الطاسه 


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


ثم نقلبهم بالمعلقه


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


نقلبهم حتى يصبح لونهم اقرب الى اللون الزيتى وينشفو ويصبح شكلهم كما فى الصوره




قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور



ثم نضع الطشه المكونه من الكسبره والتوم والسلق على القلقاس الناضج



قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور



ثم اغرفها فى طبق واقدمها ساخنه 



ودا طبق لأول فتوكه ترد عليا ومعلشى سامحونى التقطيع طلع كبير انا كل مره باعملهم مكعبات صغيره


قلقاس بالسلق واللحمه من مطبخ ميثاق بالصور


انا حاولت اوصلكم الطريقه باسلوب سهل وبسيط

ياريت اكون قدرت اعمل كده فعلا 

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

افضل حلول للمخدات الفيبر اللي هبطت

وصفة لنعومة الشعر الخشن والمجعد خلطة الحنة لتنعيم الشعر