لرفيسة المغربية بالصور
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
عاملين ايه يا قمرات اتمنى تكونو بخير
عشان اعرفكم اكثر على المطبخ المغربي عاملة ليكم اكلة مغربية جميلة جدا وهي الرفيسة وهي بتتحضر ففصل الشتاء او بتتعمل للنفساء عشان فيها اعشاب و توابل بتساعد ادرار الحليب للمرضعة و تنقي الرحم بس ممنوع على الحوامل اكلها
عشان اعرفكم اكثر على المطبخ المغربي عاملة ليكم اكلة مغربية جميلة جدا وهي الرفيسة وهي بتتحضر ففصل الشتاء او بتتعمل للنفساء عشان فيها اعشاب و توابل بتساعد ادرار الحليب للمرضعة و تنقي الرحم بس ممنوع على الحوامل اكلها
المقادير
ديك بلدي
بصل
حلبة منقوعة
عدس
راس الحانوت(توابل مغربية (ممكن تعوضيها بزنجبيل وقرفة وقرنقل وورق الغار))
زعفران حر
بقدونس وكزبرة مفرومين
ملح وفلفل و زنجبيل و كركم
نص كيلو دقيق
زيت
ماء
بصل
حلبة منقوعة
عدس
راس الحانوت(توابل مغربية (ممكن تعوضيها بزنجبيل وقرفة وقرنقل وورق الغار))
زعفران حر
بقدونس وكزبرة مفرومين
ملح وفلفل و زنجبيل و كركم
نص كيلو دقيق
زيت
ماء
الطريقة
في طنجرة نحط الديك كامل او مقسم الى قطع نحط عليه الزيت و الملح والفلفل و الكركم والزنجبيل و ملعقة كبيرة راس الحانوت و الكزبرة والبقدونس و ندهن الديك كويس بالتوابل و نضيف عليه البصل ولو حابة ممكن تضيفي كم فص ثوم و نسيبه شوية على تار هادية مع التحريك
وندوب شعيرات الزعفران فماء ساخن ونضيفهم و الحلبة والعدس على الدجاج ونغطيهم بالماء و نسيبو يستوي
نيجي للعجين
نخلط الدقيق بالماء و شوية ملح ونعجنو كويس حتى نحصل على عجينة لا تلتصق باليد و ندلكها كويس لغاية لما تبقى مطاطية ونقسمها كويرات صغيرة وناخد كرة ندهنا بالزيت و نمددها شويه بايدينا ونحط فوقها كرة تانية
ونمددهم لغاية لما نحصل على عجينة رقيقة
ندهنها بشوية زيت و نسويها فمقلاة لغاية لما يصبح لونها ذهبي
بنقطع شرائح باليد او المقص
و نحطه فطبق ونحط عليه الدجاج ونسقيه بالمرق
اتمنى يعجبكم ويكون عرفكم شوية بالمطبخ المغربي